Aarden hip of onzin?

Lekker met je blote voeten op het gras, op het strand of aan een meer, in het bos of in je tuin. Heerlijk! Het is geen trend, het wordt al jaren onderzocht. Wandelen op je blote voeten of liggen in het gras wordt ook wel aarden genoemd. Een natuurlijke gronding met heel veel diepgaande voordelen voor onze fysieke en mentale gezondheid. Het is zo simpel en kost geen inspanningen, maar het maakt wel een wereld van verschil voor ons welzijn!

Fysieke voordelen

Fysiek gezien bevordert aarden ontspanning en vermindert het stress. De directe verbinding met de aarde herstelt de balans in ons lichaam, wat kan leiden tot een verbeterde slaapkwaliteit en een verhoogde bloedcirculatie. Daarnaast zorgt aarden als een 'elektrische aarding', waardoor eventuele overtollige elektrische ladingen in ons lichaam worden afgevoerd, wat vooral in onze moderne wereld met elektronische apparaten heel belangrijk is.

Emotionele voordelen

De emotionele voordelen zijn even indrukwekkend: aarden bevordert positieve emoties, vermindert gevoelens van angst en depressie en heeft een directe invloed op ons humeur. Dit komt mede door de vrijlating van positieve neurotransmitters en hormonen, zoals serotonine en endorfines, die lekkere stofjes die ons een gevoel van geluk geven én doordat aarden de nervus vagus stimuleert. Het stimuleren van de nervus vagus leidt tot een verhoogde parasympathische activiteit. Deze activiteit heeft op zijn beurt een kalmerende invloed op ons zenuwstelsel, zoals in een lagere hartslag, verminderde bloeddruk en algemene gevoelens van rust en welzijn!

Overige gezondheidsvoordelen

Aarden heeft ook een ontstekingsremmend effect en versterkt ons immuunsysteem voor een betere weerstand tegen infecties en snellere genezing van wondjes.
Aarden verbeterd je slaap en slaappatroon en geeft stressvermindering. Aarden heeft een directe invloed op het autonome zenuwstelsel, waardoor het sympathische zenuwstelsel (dat geassocieerd is met de 'vecht-of-vlucht'-reactie) wordt gekalmeerd. Dit kan leiden tot een vermindering van stress en een verbeterde algehele geestelijke gezondheid. Door de stressverlagende effecten kan aarden helpen om de geest te kalmeren en de concentratie en focus te verbeteren.

Dus waar wacht je nog op! Uit die schoenen!
Een eenvoudige maar krachtige manier om onze band met de natuur te herstellen en ons lichaam en geest in balans te brengen. In een wereld die vaak hectisch en overweldigend kan zijn, biedt aarden een waardevolle en toegankelijke manier om te ontspannen, te genezen en te gedijen.

Laat ook je kinderen zoveel mogelijk op blote voeten lopen en spelen in de natuur. Het maakt overvolle en overprikkelde hoofdjes leeg en ze slapen er heerlijk van!

Spinal Flow Technique

De Spinal Flow Technique zorgt ervoor dat je geaard bent en dichter bij jezelf komt. Wil jij ook je ware essentie en je hartverlangens ontdekken? Laat je verrassen en ontdek de mogelijkheden!

Nicole Kardienaal

Spinal Flow Technique & Functionele gezondheid. Expert in traumaverwerking via lichaamsgerichte therapie. Trauma- en stress release, stimuleert zelfhelend vermogen van het lichaam, energetische healing, leefstijl, voeding, supplementen.

https://www.spinalflow.nl
Vorige
Vorige

Diepgaande impact van trauma op het lichaam

Volgende
Volgende

Kruidenthee voor je gezondheid, mijn favorieten lees je in dit blog