Kruidenthee voor je gezondheid, mijn favorieten lees je in dit blog

 Kruidentheeën hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in verschillende culturen vanwege geneeskrachtige eigenschappen en heilzame effecten op de gezondheid. Ik licht een aantal van mijn favorieten eruit.

  • Herderstasje thee
    Staat bekend om zijn hoge gehalte aan vitamine K en flavonoïden. Herderstasje thee wordt vaak gedronken voor verlichting van menstruatiekrampen en om bloedingen te verminderen. Verlicht maag- en darmklachten, verlaagd de bloeddruk, stimuleert de bloedstolling en kan aambeien verhelpen. Let op >> niet geschikt voor zwangere vrouwen!

  • Hibiscus thee 
    Wordt bereid van de bloemblaadjes van de hibiscusplant. Deze thee heeft een prachtige heldere, dieprode kleur en heeft een lichtzure smaak. Het zit boordevol antioxidanten en vitamine C, wat kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk, het ondersteunen van een gezonde huid en het bevorderen van de levergezondheid. Hibiscusthee is zowel warm als koud lekker en kan worden gezoet met rauwe honing.

  • Saliethee
    Staat bekend om zijn buitengewone gezondheidsvoordelen. De Salieplant, afkomstig uit de bergen rond de Middellandse Zee, wordt dagelijks gebruikt om verfrissende medicinale thee te zetten. De thee heeft een subtiele zoete smaak met aardse tonen en biedt een verwarmend gevoel. Salie zit boordevol antioxidanten en is een rijke bron van vitamine A, K, B6, calcium en ijzer. De thee stimuleert je lever en het lymfestelsel en heeft een gunstig effect op de luchtwegen. In de kruidenleer wordt het ook ingezet als een natuurlijk antibioticum bij hoest en verkoudheid. Vrouwen in de menopauze kunnen baat hebben bij saliethee, omdat het helpt bij het verminderen van opvliegers, transpiratie en nachtelijk zweten. Naast deze mooie voordelen heeft salie ook rustgevende effecten.

    Tekst gaat door onder de foto

  • Verveine thee
    Staat bekend om zijn rijke smaak en verfrissende aroma's. Deze thee bevat veel etherische oliën en draagt de benaming “verveine”, een term die vanuit het Frans in het Nederlands is overgenomen. De smaak heeft citrusachtige tonen en verspreidt een heerlijk frisse geur. Heerlijke thee voor de nachtrust en verlichting van angst en depressie, grotendeels vanwege de kalmerende werking op het zenuwstelsel. Deze thee wordt vaak gebruikt om milde vormen van slapeloosheid te verzachten, omdat het rustgevende eigenschappen heeft. Verveine thee is ook geschikt voor kinderen. Gunstig effect op maag- en darmklachten, waarbij ook de spijsvertering wordt bevordert. Dus ook zeer effectief na de maaltijd.

  • Moringathee
    Wordt gemaakt van de bladeren van de Moringa Oleifera, een boom behorend tot de Moringaceae-familie. Deze boom gedijt voornamelijk in tropische en subtropische gebieden met een steppeklimaat en staat bekend als de 'wonderboom' vanwege zijn buitengewone voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. De gezondheidsvoordelen van Moringathee zijn opmerkelijk. De bladeren van de Moringa Oleifera worden al lang gebruikt vanwege hun potentiële genezende werking tegen oogziekten en ijzertekorten, en in verschillende delen van Afrika wordt deze boom al jaren gebruikt als natuurlijk geneesmiddel voor aandoeningen zoals diabetes en hypertensie. Hoewel deze helende effecten nog niet wetenschappelijk zijn bewezen, wordt algemeen erkend dat de Moringaboom een uiterst 'gezonde' bron is.

    Moringa kan bijdragen aan meer energie en verbetering van het uithoudingsvermogen, verhogen van de weerstand, stimulering van de stofwisseling, verminderen van de vetopname en tegelijkertijd spieropbouw bevorderen, ondersteuning van de lever- en nierfunctie, gunstig voor haar, huid, botten, tanden en nagels vanwege de voedingsstoffen, regulatie van de bloedsuikerspiegel, een ontspannende nachtrust, kan het gezichtsvermogen positief beïnvloeden, helpt bij het verminderen van reumatische pijnen en artritis en kan worden gebruikt ter ondersteuning van lymfetherapie.


    Let op, dit blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt. Interacties met medicatie en andere supplementen is mogelijk.

Nicole Kardienaal

Spinal Flow Technique & Functionele gezondheid. Expert in traumaverwerking via lichaamsgerichte therapie. Trauma- en stress release, stimuleert zelfhelend vermogen van het lichaam, energetische healing, leefstijl, voeding, supplementen.

https://www.spinalflow.nl
Vorige
Vorige

Aarden hip of onzin?

Volgende
Volgende

Luister jij naar je lichaam?