Wat zijn de effecten van blokkades op onze organen

Spinal Flow Technique en wervelblokkades. Wat is het effect van deze blokkades op onze organen?

Wanneer een van de wervels in de wervelkolom uit de juiste positie is, creëert dit druk op de zenuwen, bloedvaten en omliggende spieren. De scheefstand verstoort de stroom van levenskrachtenergie en de signalen die vanuit de hersenen door ons zenuwstelsel worden gestuurd naar onze organen, weefsels en klieren. Stressfactoren kunnen blokkades in de wervelkolom en het zenuwstelsel creëren, waardoor de verzending van berichten van en naar onze organen wordt verstoord.

Deze blokkades, die worden veroorzaakt door emotionele, fysieke of chemische stress, blokkeren de energiestroom in het lichaam. Al onze organen en werkingsmechanisme zijn gekoppeld aan ruggenwervels en het zenuwstelsel, daar waar blokkades zijn kan het lichaam symptomen van pijn, ziekte en ongemak ervaren. In deze foto zie je welke organen zijn gekoppeld aan welke wervels. Omgekeerd, als men een probleem heeft in een bepaald orgaan dan is de blokkade voelbaar rondom de gekoppelde ruggenwervels. De Spinal Flow Technique lost de blokkades op waardoor de energie weer vrij kan stromen en gezondheidsklachten kunnen verminderen.

Dus een wervelblokkade is eigenlijk een scheefstand van de wervelkolom veroorzaakt door stress of trauma, wat de stroom van energie in het lichaam verstoort. Gedurende ons hele leven zijn er momenten die wij als stressvol kunnen ervaren, dit wordt in laagjes opgeslagen in het lichaam. Al deze laagjes bouwen zich op waardoor een scheefstand zelfs goed is te zien, denk hierbij aan bijvoorbeeld scoliose, scheefstand, hernia en een nekbult (buffalo hump).

De Spinal Flow Technique zorgt ervoor dat deze opgebouwde blokkades snel oplossen en helpt de stroom van helende levenskrachtenergie te herstellen, door de stress die de scheefstand heeft veroorzaakt los te laten. Tijdens iedere sessie worden er lagen losgelaten en kan het lichaam helen.

Je beleeft tijdens de Spinal Flow sessies een eventueel trauma niet opnieuw, je hoeft ook nergens over te praten. Dat maakt het een geweldige trauma release

De Spinal Flow Technique is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden! Pasgeborenen ervaren direct verlichting na de geboorte en in het eerste levensjaar kunnen ze geweldig ondersteund worden in hun eerste ontwikkelingen.

Geschreven door Nikki- Nicole Kardienaal - Nikki Health Spinal Flow Technique

Nicole Kardienaal

Spinal Flow Technique & Functionele gezondheid. Expert in traumaverwerking via lichaamsgerichte therapie. Trauma- en stress release, stimuleert zelfhelend vermogen van het lichaam, energetische healing, leefstijl, voeding, supplementen.

https://www.spinalflow.nl
Vorige
Vorige

Voel jij je vaak onveilig? Ben jij altijd alert en sta je in vecht- of vluchtmodus?

Volgende
Volgende

FAQ Spinal Flow Technique