FAQ Spinal Flow Technique

Wat is de Spinal Flow Technique?

De Spinal Flow Technique is ontwikkeld door Dr. Carli Axford te Australië. Een subtiele maar krachtige techniek activeert de levensstroomenergie in je lichaam. Stressfactoren kunnen blokkades in de wervelkolom en het zenuwstelsel creëren, waardoor de verzending van berichten van en naar onze organen wordt verstoord. De Spinal Flow Technique lost de blokkades op waardoor de energie weer vrij kan stromen en gezondheidsklachten kunnen verminderen. De anatomie van de wervelkolom en de samenwerking met klieren, organen en weefsels in het hele lichaam, vormt de basis van de Spinal Flow Techniek.

Wie is Dr. Carli Afxford?

Dr. Carli Aford is oprichter van de Spinal Flow Technique ™ & de Healers academie.

Dr. Carli Axford's ervaring als voormalig chiropractor en haar werk bij het wereldwijd toonaangevende Texas Back Institute hebben haar diepgaande expertise gegeven in het helen van de wervelkolom, het zenuwstelsel en het lichaam. Haar inzicht in het succesvol runnen van klinieken, workshops en retraites heeft haar de capaciteit laten zien van het lichaam om te transformeren. Daarom heeft Dr. Carli zich nu gespecialiseerd in het onderwijzen van dit concept aan anderen.

Het behalen van de hoogste eer van een dubbele chiropractische graad aan de RMIT universiteit leverde Dr. Carli de titel van dokter op, maar het is haar wijsheid als praktiserend behandelaar die haar heeft geholpen bij het ontwikkelen van de transformerende Spinal Flow Techniek. Dr. Carli weet wat werkt om mensen te helpen de aangeboren intelligentie te ontdekken die in hen aanwezig is, waardoor de helende vermogens van hun lichaam kunnen stromen door de uitbreiding van de spinal flow in de wervelkolom die in ons allen aanwezig is.

Pijn is slechts een van de signalen die ons intelligente lichaam stuurt wanneer het worstelt met stress of ziekte. De Spinal Flow Technique stemt af op wat het lichaam probeert te zeggen om zo blokkades in de wervelkolom vrij te maken en hun welzijn te transformeren.

Van waaruit is de Spinal Flow Technique ontstaan?

Dr. Carli Axford heeft de hele wereld rondgereisd en heeft gewerkt aan het opzetten van klinieken en retraitebedrijven in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Azië.

Haar eerste niet-wetenschappelijke helende ervaringen kwamen toen ze in het OSHO-ashram in India woonde, waar ze meditatie en yoga doceerde en helende sessies aanbood aan degenen die pijn hadden. Terwijl Dr. Carli Axford de wijsheid ontdekte die het lichaam bevat, begon ze te werken aan wat de 7 poorten van de wervelkolom zouden worden en haar kenmerkende 33 toegangspunten om meer mensen te laten helen.

De zoektocht van Dr. Carli Axford naar kennis heeft haar verschillende helende modaliteiten doen leren, waaronder network spinal analysis, bio geometric integration, torque release technique, sacro occipital technique, applied kinesiology, neuro emotional technique en EFT. Maar ze wist intuïtief dat de 7 poorten van de wervelkolom het eenvoudigste instrument voor genezing boden.

Vanuit haar ervaring en de combinatie van alle andere technieken is de Spinal Flow Technique ontwikkeld. De Spinal Flow Techniek biedt het beste van alle werelden.

Hoe werkt de Spinal Flow Technique?

De Spinal Flow Technique zet de wervelkolom en het centrale zenuwstelsel aan om stress los te laten. Dit helpt om wervelblokkades op te heffen die de natuurlijke stroming van het lichaam verstoren en het vermogen om zichzelf te genezen belemmeren.
In elk menselijk lichaam is er een aangeboren instinct om te herstellen en te helen. Dit proces wordt vergelijkbaar met hoe onze darmen voedsel verteren en ons haar groeit. Het lichaam weet hoe het moet genezen door gebruik te maken van het zenuwstelsel.

Wervelblokkades kunnen gezien worden als storingen die de communicatie tussen ons 'meestercontrolesysteem', de wervelkolom en het zenuwstelsel, verstoren. Dit kan de natuurlijke genezingscapaciteit van ons lichaam verhinderen. De Spinal Flow Techniek helpt om deze blokkades op te sporen die symptomen zoals pijn of ziekte veroorzaken.

De hersenen en het ruggenmerg zijn heel kwetsbaar en worden beschermd door de schedel en de wervelkolom. Daarnaast worden ze beschermt door drie vliezen. Het harde hersenvlies (dura mater*) ligt rondom de schedel en de ruggengraat.
Met subtiele aanrakingen op de specifieke toegangspunten, wordt er een connectie gemaakt met het harde hersenvlies. De levensstroom energie wordt daarmee geactiveerd. Deze energie stroomt door de wervelkolom vanaf het heiligbeen naar de schedel.

Ruggenwervel ligging dura mater

Ruggenwervel, zenuwen en dura mater

Onze hersenen en het centrale zenuwstelsel verzenden en ontvangen constant signalen naar onze organen, klieren en weefsels en visa versa. In totaal zijn er 33 specifieke toegangspunten, ze bevinden zich voornamelijk op het heiligbeen en de schedel, waar de dura mater zich dicht bij de huid bevindt. Wanneer door een zachte aanraking contact wordt gemaakt met deze toegangspunten, wordt er een seintje gestuurd naar onze hersenen om wervelblokkades los te laten.

*Het harde hersenvlies (dura mater) is een vlies tussen de schedel en delen van het centrale zenuwstelsel. Het vlies ligt direct en overal tegen de schedel, maar ook rondom het gehele ruggenmerg.

Is de Spinal Flow Technique geschikt voor mij?

De Spinal Flow Technique is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden en kan worden ingezet bij vele verschillende gezondheidsklachten en aandoeningen. Zoals spijsverteringsklachten, angsten, (chronische) stress, trauma, auto-immuunaandoeningen, tinnitus, (chronische) rugpijn, fibromyalgie, hernia, scoliose, migraine, burn-out, neurologische klachten, depressie, slaapproblemen en nog veel meer. Pasgeborenen ervaren direct verlichting na de geboorte en kunnen bij de eerste ontwikkelingen mooi worden ondersteund.

Wat voel ik tijdens een Spinal Flow sessie?

Dat is voor iedereen verschillend, maar over het algemeen ervaar je tijdens de sessie ontspanning, kalmte en rust. Je ademhaling verdiept of wordt juist onregelmatig. Je kunt schokjes en trillingen voelen. Je kunt de behoefte krijgen om erg te gaan bewegen. Ook kunnen er emoties naar boven komen of mooie inzichten. Het is in ieder geval niet pijnlijk en een eventueel trauma wordt niet opnieuw beleefd.

Wat voel ik na een na een Spinal Flow Sessie?

Na een Spinal Flow Sessie voelen de meeste cliënten zich erg ontspannen. De techniek is heel veilig. Het kan voorkomen dat symptomen even opvlammen zoals spierpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. Loslaten van toxines in het lichaam kunnen ook tijdelijke klachten geven zoals diarree en misselijkheid of een toename van emotionele reacties. De meeste cliënten slapen na een sessie erg goed. Je kunt je ook heel opgewekt en energiek voelen. Kortom ieder lichaam reageert anders op wat jij nodig hebt voor jouw herstel.

Wat zijn de voordelen van de Spinal Flow Technique?

Je zult merken dat je op verschillende niveaus verbetering ervaart; je gezondheidsklachten verminderen, je hebt meer energie, je bent beter geaard, je slaapt beter, je hebt minder pijn en voelt een diepere verbondenheid met jezelf. Er komt ruimte voor meer bewustwording, waar sta ik, waar wil ik heen, wat wil ik bereiken. Nicole Kardienaal begeleidt je in dit proces. Na elke sessie voel je een diepere verbinding met je ware zelf en je hart.

Wat is de Spinal Wave?

De spinale golf is de kern van de Spinal Flow Technique en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. In de Spinal Flow Technique benoemen we drie verschillende soorten waves; perception, breathing en moving. De Spinal Flow is een andere naam voor chi, liefde, geest, ziel, essentie, aangeboren intelligentie en levenskracht. Dr. Carli koos ervoor om deze essentie als de spinale golf te benoemen, die de levenskracht vertegenwoordigt die in ons aanwezig is.

Hoeveel Spinal Flow Sessies zijn er nodig? 

Er worden minimaal 8 sessies geadviseerd, soms zijn er 12 sessies nodig. Afhankelijk van de ernst van de klachten worden de sessies kort achter elkaar, of wekelijks gepland. Het is zelfs mogelijk om meerdere sessies op één dag te ontvangen. Het aantal sessies is gebaseerd op jarenlange ervaring van Dr. Carli.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een Spinal Flow Sessie?

Ik raad je aan om onbevangen de sessie te ondergaan, stel je open voor een mooie ervaring en laat de intelligentie van het lichaam het werk doen. Comfortabele kleding wordt aanbevolen maar is niet noodzakelijk.

Zijn er contra-indicaties voor de Spinal Flow Technique?

Er zijn geen contra-indicaties voor de Spinal Flow Technique. Practitioners zijn opgeleid met de juiste “matching tone”, dat wil zeggen dat de subtiele aanraking wordt afgestemd op het toegangspunt op het lichaam. Er wordt nooit gedrukt op beschadigde wervels. Het is zelfs mogelijk de sessie zittend of in zijligging te ontvangen.

Hoelang duurt een sessie met de Spinal Flow Technique?

Afhankelijk van symptomen, reacties van het lichaam en de conditie van de cliënt wordt de tijdsduur afgestemd. Gemiddeld duurt een sessie tussen de 30 en 60 minuten

Kan ik de Spinal Flow Technique zelf toepassen?

Nee, de Spinal Flow Technique kun je niet op jezelf toepassen en vereist gespecialiseerde training en expertise om op een veilige en effectieve manier toe te passen. Bezoek alleen gecertificeerde practitioners, welke herkenbaar zijn aan het logo en worden vermeld op de website van de Spinal Flow Technique Australië.

Waarin verschilt de Spinal Flow Technique van andere behandelmethodes?

De Spinal Flow Technique is ontstaant uit een samensmelting van verschillende modaliteiten en benaderingen van genezing. De Spinal Flow Technique biedt het beste van alle werelden.
Namelijk van; Chiropractie, SacroOccipital Technique, Bio-Geometric Integration, Network Spinal Analysis, Cranial Osteopathie, Activator Methods, Logan Basic, Kinesiologie, Torque Release Technique, Yoga, Meditatie, Reiki,Kundalini, Inner Dance, Inner Guidance, Ademwerk, Chakra-integratie, Enneagram en Intuïtieve ontwikkeling.

Wordt de Spinal Flow Technique vergoed door zorgverzekeraars?

In Nederland wordt de Spinal Flow Technique helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Waar kan ik de Spinal Flow Technique opleiding volgen?

De opleiding kun je volgens bij Dr. Carli Axford te Australië. Op haar website kun je alle informatie vinden.

Nikki (Nicole) Kardienaal - Willems
Nikki Health Spinal Flow Technique

Nicole Kardienaal

Spinal Flow Technique & Functionele gezondheid. Expert in traumaverwerking via lichaamsgerichte therapie. Trauma- en stress release, stimuleert zelfhelend vermogen van het lichaam, energetische healing, leefstijl, voeding, supplementen.

https://www.spinalflow.nl
Vorige
Vorige

Wat zijn de effecten van blokkades op onze organen

Volgende
Volgende

Gember geneeskracht