Zelfhelend vermogen van het lichaam activeren

De intrinsieke drang van het menselijk lichaam om te genezen is heel groot. Het zelfhelend vermogen van het lichaam verwijst naar het natuurlijke vermogen van het menselijk lichaam om zichzelf te herstellen en te genezen na letsel, ziekte of verstoringen. Het is een intrinsieke eigenschap van het menselijk organisme, dat een complex netwerk van biologische processen omvat. Het zelfhelend vermogen wordt mogelijk gemaakt door verschillende mechanismen en systemen in het lichaam. Enkele belangrijke aspecten zijn:

  1. Het immuunsysteem: Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Het immuunsysteem speelt ook een cruciale rol bij het herstelproces door beschadigde weefsels te herkennen en te elimineren, en ontstekingsreacties te reguleren.

  2. Regeneratieve capaciteit: Verschillende weefsels en organen in het lichaam hebben een natuurlijke regeneratieve capaciteit. Bijvoorbeeld, de huid kan zichzelf herstellen door middel van celvernieuwing, en de lever heeft een opmerkelijk vermogen om beschadigd weefsel te regenereren.

  3. Homeostase: Het lichaam streeft voortdurend naar het behouden van een evenwichtige interne omgeving, ook wel homeostase genoemd. Verschillende feedbackmechanismen en regulatiesystemen werken samen om deze balans te handhaven. Dit bevordert het herstel van het lichaam door het optimaliseren van fysiologische processen.

Het is belangrijk te vermelden dat het zelfhelend vermogen van het lichaam niet oneindig is en dat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de ernst van het letsel of de aard van de ziekte. Bepaalde aandoeningen kunnen het zelfhelend vermogen belemmeren of vertragen, waardoor medische interventie noodzakelijk kan zijn. De weg naar heling en welzijn is een persoonlijke reis en kan vanuit jezelf komen. Meestal zijn er levensgebeurtenissen die je dwingen om stil te staan en naar je lichaam te luisteren. De Spinal Flow Technique kan het aangeboren zelfhelend vermogen van ons lichaam activeren.

Come to your senses, trust the intelligence off the body

Als een een blokkade in de wervelkolom verdwijnt, kan de pijn ook snel verminderen, waardoor de stroom van levensenergie weer vrij kan stromen. In sommige gevallen kan het enige tijd duren voordat het lichaam de opgehoopte stress van vele jaren kan loslaten.
De essentie van genezing ligt in woorden zoals 'heel' en 'heilig'. De oorsprong van woorden zoals 'gezondheid' en 'genezing' kan worden teruggeleid naar het Oud-Engels, waar 'hele' ,' 'heel' betekent. Deze woorden dienen als metafoor om het proces te omschrijven van het herstellen van heelheid op fysiek, emotioneel, intellectueel, sociaal en spiritueel vlak. Oud-Engelse woorden hebben hun oorsprong in het Oudnoors, dat door de Vikingen naar Engeland werd gebracht. Het Noorse woord 'heil' betekent ook 'heilig' of 'heiligdom', en dat is precies wat veel mensen ervaren wanneer de Spinal Wave wordt geactiveerd.

Het zelfhelend vermogen van ons lichaam is van nature aanwezig en voor iedereen is de weg verschillend. Het is een onvoorspelbaar proces, maar wanneer de juiste healer/beoefenaar het lichaam kan begeleiden en het vertrouwen kan geven in het vermogen om te genezen, gebeurt het ook daadwerkelijk! Iedereen is in staat om te genezen van pijn, bewustwording en mindset is hierbij ook van belang. Een mooie quote “Genezing is een ervaring, geen eindbestemming”.
Volgens Wikipedia is genezing "het proces van het herstellen van gezondheid van een onevenwichtig, ziek, beschadigd of verzwakt organisme".
Veel mensen ervaren veranderingen tijdens het genezingsproces, zoals het verminderen van de behoefte aan pijnmedicatie wanneer de blokkades in de wervelkolom worden opgelost en de Spinal Wave wordt versterkt tijdens genezingssessies.

Genezing brengt transformatie en stelt iedereen in staat om anders in het leven te staan!

Nicole Kardienaal - Nikki Health Spinal Flow Technique

Nicole Kardienaal

Spinal Flow Technique & Functionele gezondheid. Expert in traumaverwerking via lichaamsgerichte therapie. Trauma- en stress release, stimuleert zelfhelend vermogen van het lichaam, energetische healing, leefstijl, voeding, supplementen.

https://www.spinalflow.nl
Vorige
Vorige

Luister jij naar je lichaam?

Volgende
Volgende

Voel jij je vaak onveilig? Ben jij altijd alert en sta je in vecht- of vluchtmodus?